Search
Search Menu

Referencer

Sanne Graulund

Sanger og sangskriver
Mød Sanne Graulund på www.sannegraulund.dk

Tormod er en utrolig erfaren underviser og har et kæmpe overblik og er god til at forklare teorien med eksempler og såkaldte “cowboytricks”. Tormod er meget hurtig til at finde nogle løsninger som er nemme at spille og lyder af meget med det samme. Man skal ikke øve sig i 5 år før det lyder godt! Derudover er det nogle hyggelige, rare og sjove timer, hvor man får lært en masse i en god atmosfære, og man kan mærke at Tormod virkelig selv synes det er skønt at undervise.
Jeg vil anbefale Tormod til alle som kan spille bare lidt, men som tror at det er svært og tidskrævende at få deres klaverspil til at lyde SÅ meget bedre. Også til dem der er kommet meget længere, men som trænger til et boost og inspiration.

Mette Damm

Sanger og sangskriver
Mød Mette på www.mettedamm.dk

Arbejdet med Tormod åbnede mine øje for at udforske voicings, melodiske arrangementer og rytmik i spillet, samtidig med at han præsenterede mig for en masse musik, som han mente, at netop jeg kunne få noget ud af i relation til min egen musik. Min horisont blev større, hvilket har gavnet såvel mit klaverspil som min sangskrivning og performance.
Jeg er meget stolt af mit klaverspil i dag. Jeg føler mig som både sanger og pianist når jeg optræder.
Jeg har fået frihed i min spil.
Jeg har fået forståelse, indblik og beherskelse af de virkemidler, der er til rådighed på klaveret.
Jeg kunne tit føle mig fastlåst i bestemte måder at gribe akkorder, klange og rytmik an, men gennem min undervisning hos Tormod fik jeg udvidet spektret, og det har givet mig den frihed på instrumentet, som for mig er nøglen til, at kunne skabe musik på instrumentet.

Jesper Thorn

Bassist og komponist
Mød Jesper på
www.myspace.com/jesperthorn
www.youtube.com/littlebigvideoprod
www.soundcloud.com/jesperthorn

Tormod har en utrolig motiverende tilgang til det at undervise ikke-pianister (jeg er selv bassist). Undervisningen tog udgangspunkt i hvor jeg var, mine styrker og svagheder, og udover at få styr på en række grundlæggende tekniske, teoretiske og arrangementsmæssige ting i forbindelse med klaverspillets kunst, begyndte jeg også at få øjnene op for hvilket fantastisk redskab klaveret var for komposition og arrangement, og jeg begyndte at bruge klaveret som en fast bestanddel af min musikalske hverdag.
Jeg har haft rigtig stor glæde af Tormods undervisning, og mener at det ikke bare har gjort mig til en bedre pianist og ændret mit forhold til klaveret, men også har gjort mig til en bedre musiker generelt.

Musiklærer Kirsten Høj – Allerød Musikskole

Deltager på Kursus for musikinstitutioner – rytmisk brugsklaver – akkompagnement

Jeg synes Tormod’s undervisning er præget af et enormt overskud i harmonisk viden, stilfornemmelse, musikalsk erfaring og pædagogisk formidling. Han formår at gøre materialet enkelt at gå til og til at bygge videre på og har en stærk fornemmelse for materialets anvendelighed i forskellige sammenhænge – både pædagogisk og musikalsk.
Jeg følte hele tiden , at jeg blev præsenteret for smutveje – og “cowboytricks” – som jeg ikke selv ville have kunnet gennemskue. Glæden ved musikken skinner hele tiden igennem formidlingen af det teoretiske stof, og jeg har fået et rigtig godt skud viden og inspiration med fra kurset.
Tormod skaber en en rigtig god og veloplagt atmosfære i fællesundervisningen. Det var også en hyggelig og anderledes måde at være sammen med kolleger på  – så det var fint både med fælles- og soloundervisning.

Musiklærer Evan Petersen – Allerød Musikskole

Deltager på Kursus for musikinstitutioner – rytmisk brugsklaver – akkompagnement

Mine forventninger til kurset var at lære en smart måde at håndtere becifringerne på. Det lykkedes til fulde på trods af min manglende kundskaber som pianist.
Om “Jazzbecifring på klaver” – Bogen giver en glimrende indføring i hvorledes systemet fungerer, og Tormods  måde at fremlægge stoffet på er pædagogisk og let at gå til. De viste øvelser og forklaringer understreger, hvor kompetent og genialt materialet er udformet.

Musiklærer Philip Knudsen – Allerød Musikskole
Deltager på Kursus for musikinstitutioner – rytmisk brugsklaver – akkompagnement

Undervisningen var stramt tilrettelagt, og alle deltagere kunne følge med på trods af  vores meget forskellige styrker og svagheder. Det var bl.a. imponerende at Tormod altid kunne høre når f.eks. en akkord blev spillet rigtigt/forkert og af hvem.
Jeg var meget glad for de såkaldte cowboytricks, som med en smule øvelse kan bruges nærmest med det samme i alle mulige sammenhæng, og de kom altid på banen på det helt rigtige tidspunkt.

Musikskoleleder Lars Peter Nielsen – Allerød Musikskole

Musikskolens lærere, som har deltaget på Tormods kursus i rytmisk brugsklaver – akkompagnement, har på kort tid lært en masse nye ting, som de kan bruge i deres undervisning, og de har på en gang følt sig tilpas udfordret og samtidig i hænderne på en rutineret lærer. Og så har de også haft det sjovt!

Mette Juliane Christensen – klassisk pianist (uddannet fra DJMK og DKDM – repetitør for Skt. Annæ, Københavns Drengekor etc.)

Tormod er en meget kompetent, grundig og tålmodig underviser – det er ikke altid man føler, at der ligger en klar linie i en lærers undervisning, men hos Tormod oplevede jeg, at han meget hurtigt opfattede hvad jeg kunne og ikke kunne og at han gik meget systematisk frem i forhold til det.  Uanset hvor langsom jeg var til at opfatte forskellige teoretisk indviklede problemstillinger og hvor lidt jeg havde fået kigget på tingene siden sidste gang, udviste han en beundringsværdig tålmodighed, forklarede tingene til jeg havde forstået dem og gav mig hele tiden nye udfordringer.Kombineret med et venligt og humoristisk væsen kan jeg kun sige at timerne har været en fornøjelse, og at jeg håber at få lejlighed til at få flere lektioner snarest muligt.

Cecilie Sadolin

Sanger og sangskriver
Mød Cecilie på
http://www.myspace.com/ceciliesadolin
http://www.youtube.com/channel/UC-ag4aSfx9o08nIfyICKe9Q

Tormod er en formidabel underviser. Han er utrolig sød, fagligt kompetent og meget god til at lære fra sig. Tormod evner at skabe orden i kaos med et skridt af gangen princippet, jævnlige evalueringer af mine fremskridt tilsat en god sjat humor. Tormod gør meget ud af at forenkle musikteori, og henviser ofte til hans selvudnævnte “cowboytricks” der er fif til forenkling af tunge teoretiske formler som gør komplicerede ting en hel del nemmere at huske.
Tormod er derudover helt vildt god til at gøre teori spændende. Jeg startede med en muggen teenage indstilling, men endte med at elske alt “det kedelige”. Det er jo i bund og grund vildt sjovt at lære, og som jeg efterhånden erfarede hænger et musikerskab jo sammen. Teorien gjorde både min improvisation, mit musiske overskud samt min tilgang til faget langt stærkere. Nu er jeg bare ked af at jeg ikke skal have Tormod mere, da jeg flytter til Århus. Øv.!

Jonas Landsvig

Cand. mag. i musikvidenskab og historie.
Musiker og ansat på Københavns VUC

Tormod er en fremragende musikpædagog, da han er i besiddelse af en sjælden kombination bestående af et højt musikfagligt niveau, en imødekommende og engageret
personlighed samt en fantastisk evne til at demonstrere og eksemplificere komplekse pianistiske problemstillinger på en forståelig og anvendelsesorienteret måde, hvilket gør, at man som elev hele tiden føler, at man rykker sig. Derudover er Tormod ekspert i at tage udgangspunkt i den enkelte elevs niveau og ønsker, hvilket også kommer til udtryk i forberedelsen af timerne, da han altid har tænkt nøje over, hvad timen skal indeholde, og hvordan der skal arbejdes med stoffet i forhold til den overordnede målsætning med kurset. Jeg fik et stort udbytte af undervisningen, hvorfor jeg varmt kan anbefale Tormod som lærer til alle, der har lyst til at blive bedre til at spille klaver, uanset hvilket niveau og specifikke målsætninger de har.

Karin Ehlers

Klassisk pianist og sanger, uddannet på DKDM.
Ansat på Vallensbæk Musikskole

Jeg ønskede få nogle redskaber til at undervise elever i rytmisk klaverspil og udvikle mit eget becifringsspil. At kunne undervise og akkompagnere i flere forskellige stilarter.
I kurset jeg fik en større forståelse for teorien og gode øvelser og numre både til eleverne og til mig selv.
Jeg synes, Tormod er meget pædagogisk og kompetent. Han er rigtig god til at vise og forklare tingene, så de bliver forståelige og kommer ned på jorden. Han er selv super engageret, og det virker meget inspirerende.
Jeg har været super glad for de timer, jeg har fået og haft stort udbytte af dem. Jeg skulle nok også selv have optaget flere af timerne med mobilen – det
støtter hukommelsen godt.

Leave a Comment

Required fields are marked *.